Tried & Tested: Chef’s Table w Parmizziano’s, czyli kuchnia od kuchni

Autor tekstu: , Data publikacji:

WINO

W trakcie Chef’s Table możemy liczyć na doskonałe wina. W karcie win znajdziemy bardzo przyzwoite trunki. To 16 pozycji z wielu regionów świata, wśród nich w dużej ilości, co zrozumiałe, wina włoskie. Wśród czerwonych znakomite Brunello di Montalcino by Carpineto (665 złotych za butelkę), ale także dobre Mulberry Tree Cabernet Sauvignon by Bleasdale (195 złotych za butelkę). Wśród białych Chablis by Philippe Bouchard (300 złotych za butelkę) i Pinot Grigio, Delle Venezie IGT by Fabiano (160 złotych za butelkę).

Serwować je będzie przesympatyczny Bernard Sitarski, który ma niemal 30-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej, a w warszawskim Marriotcie pracuje od 22 lat! Ten miłośnik wina był między innymi jurorem V Mistrzostw Polski Kelnerów, jest także współtwórcą programów szkoleniowych w zakresie Kelner – Somelier.

NASZA OCENA

To unikalna oferta, może nie każdą kieszeń, ale jej wyjątkowość sprawia, że warta swojej ceny. Możliwość poobserwowania kuchennej pracy zespołu kucharzy, zapachy dochodzące z kuchni oraz okazja, by porozmawiać z Gavinem Baxterem (także o kuchni) sprawia, że nasza rekomendacja jest oczywista. Na tak.

Dyskusja

Co myślisz o artykule?

Business Traveller

Dołącz do dyskusji