Kucharz przyszłości z Le Regina Warsaw

Autor tekstu: , Data publikacji:

Paweł Oszczyk – szef kuchni restauracji La Rotisserie w hotelu Mamaison Le Regina Warsaw – został wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną nagrodą Prix du Chef de l’Avenir – Kucharz Przyszłości.

Szef kuchni restauracji La Rotisserie zaszczytne wyróżnienie odebrał z rąk prezydenta i założyciela Polskiej Akademii Gastronomicznej – Macieja Dobrzynieckiego oraz Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego – Bogdana Zdrojewskiego. Tym samym Paweł znalazł się w gronie najlepszych polskich szefów kuchni. Dołączył do takich osobistości jak Karol Okrasa i Wojciech Modest Amaro – dotychczasowych laureatów tej nagrody.

Prix du Chef de l’Avenir wręczana jest przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną od 1996 roku. Otrzymują ją kucharze, którzy zostali nominowani przez krajową, a następnie wyróżnieni przez Międzynarodową Akademię. Wyróżnienie świadczy o mistrzowskim poziomie dzieł kuchni narodowej oraz ma na celu ich promocję.

Dyskusja

Co myślisz o artykule?

Business Traveller

Brak możliwości komentowania.

Zapisz się na nasz Newsletter

Bądź na bieżąco!
Nasze wiadomości w Twojej poczcie.