Smaki Umbrii i Lombardii

Autor tekstu: , Data publikacji:

Włoski przewoźnik wprowadził ciekawą zasadę, wedle której co kilka miesięcy klasa Business na trasach transkontynentalnych, nazywana Magnifica, serwuje swym pasażerom dania z innego regionu Włoch. Obecnie, do końca lipca, są to przysmaki z Umbrii. Znajdzie się pośród nich chociażby pasta alla norcina z soczewicą z Castelluccio.

Podróżni tej klasy startujący z lotnisk we Włoszech będą mogli skosztować specjałów z Lombardii, między innymi ravioli z gruszką i dyniowym sosem oraz warzywne pizzoccheri valtellinesi. Wszystko podane na zastawie zaprojektowanej przez słynnego designera Richarda Ginori i okraszone oczywiście wybornym winem. Nie na darmo włoski przewoźnik dostał niedawno tytuł „Best Airline Cuisine”.

Nie dziwi zatem, że linie zbierają coraz liczniejszą rzeszę fanów na popularnym portalu społecznościowym Facebook. Liczba fanów Alitalii przekroczyła właśnie 300 tysięcy, z tej okazji urządzono konkurs, w którym nagrodami były, a jakże, butelki doskonałego wina.

 

 

Dyskusja

Co myślisz o artykule?

Business Traveller

Dołącz do dyskusji