KOLACJE Z CHOPINEM

Autor tekstu: , Data publikacji:

Warszawski hotel Mamaison Le Regina urządził w swojej restauracji La Rotisserie cykl wieczorów pod hasłem „Kolacje zChopinem”.

Sąto kolacje, inspirowane życiem i twórczością Fryderyka Chopina, połączone z recitalem na żywo. Specjalne, pięciodaniowe menu degustacyjne szefa kuchni Pawła Oszczyka z winami wybranymi przez sommeliera czynią ten kulinarno – artystyczny wieczór niezapomnianym przeżyciem. W karcie znajdziemy konkretne odnośniki doróżnych wydarzeń z życia wielkiego kompozytora. I tak Żelazowa Wola, miejsce urodzin Chopina, została uhonorowana sałatką zdziczyzną, marynowaną w wódce i miodzie, Warszawa, w której mieszkał blisko 20 lat – pierogami z mięsem z kaczki oraz kminkiem. Wiedeń to filet z pstrąga, okres paryski przypomina wędzona jagnięcina, zaś Szkocję, do której Chopin odbył ostatnią podróż – tarta cytrynowa. Do tego dodajmy kompozycje, wykonywane na żywo, a otrzymamy wizję niezapomnianych i niespotykanych kolacji. Najbliższe terminy to 20 maja, 17 czerwca, 16 września i 28 października. Cena za osobę wynosi 350 PLN.  Restauracja La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw znajduje się przyulicy Kościelnej 12.