DoubleTree by Hilton Warsaw z nowym szefem kuchni

Autor tekstu: , Data publikacji:

Znany warszawski hotel DoubleTree by Hilton zmienia szefa kuchni. Od 1 kwietnia jest nim Zbigniew Łęgowski. Dotychczasowy szef kuchni Andrzej Bryk przejmie tę role w rosyjskim DoubleTree by Hilton Tyumen.

Zbigniew Łęgowski z DoubleTree by Hilton Warsaw związany jest od momentu otwarcia w 2014 roku, pełniąc stanowisko zastępcy Szefa Kuchni Andrzeja Bryka. Z dniem 1 kwietnia sam zajął stanowisko Executive Chefa, sprawując pieczę na całą gastronomią w hotelu, od oferty outletów gastronomicznych, w tym Restauracji Garden, po obsługę bankietów i konferencji.

Jest wielokrotnie nagradzanym kucharzem z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem. Pracował m.in. jako Szef Kuchni w Restauracji Tiffany’s w Warszawie, w Hotelu Luxor w Lublinie, gdzie uczestniczył w otwarciu obiektu, czy w pięciogwiazdkowym Hotelu Marina Golf Club w Olsztynie.

W 2012 roku zajmował I miejsce w „Kulinarnym Pucharze Polski” i „VII Mistrzostwach w Podawaniu Baraniny”. Wcześniej wygrywał też w „Mistrzostwach Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia” oraz zajmował miejsca na podium podczas „Kulinarnego Pucharu Łotwy” w Rydze i „Baltic Culinary Star Cup” w Petersburgu. Często występuje też jako sędzia w konkursach kulinarnych.

W kuchni hotelu DoubleTree by Hilton Warsaw kierowanej przez Zbigniewa Łęgowskiego z pewnością nie zabraknie ulubionych przez gości propozycji opartych na polskim mięsie i rybach, w tym potraw przygotowanych na bazie polskiej sezonowanej wołowiny z Łąk Nadbużańskich. Goście nadal liczyć będą mogli na uzupełnienie menu o propozycje, w których królują produkty sezonowe.