Hotel Wyndham Mokotow Warsaw z programem dla młodych talentów

Autor tekstu: , Data publikacji:

Lato w Vienna House by Wyndham Mokotow Warsaw i restauracji Green House, która mieści się  w hotelu,  obfitowało w interesujące aktywacje, m.in. letnią szkołę dla młodych talentów kulinarnych, organizowaną wspólnie z Akademią Inspiracji Makro.

– Cieszymy się, że możemy brać czynny udział w edukowaniu młodych kucharzy i pokazywaniu im, na czym polega specyfika gastronomii w hotelu – mówi Maciej Duszka, szef kuchni w Vienna House by Wyndham Mokotow Warsaw.

„Szef dla młodych talentów” to program, w którym biorą udział uczniowie szkół gastronomicznych wyłonieni w konkursie kulinarnym. Uczniowie przez rok uczestniczą w warsztatach kulinarnych i biznesowych w Akademii Inspiracji Makro. Zwieńczeniem tegorocznego projektu był cykl szkoleń, które odbyli m.in. w hotelu na Mokotowie pod okiem Macieja Duszki i jego zespołu. Uczestnicy akademii poznali gastronomiczne life hacki, proces przygotowywania dań z karty, czynnie uczestniczyli w całym życiu hotelowej kuchni. Projekt został zakończony uroczystą kolacją  dla rodzin uczniów, nauczycieli, mentorów, przedstawicieli Makro i Vienna House by Wyndham Mokotow Warsaw, m.in. menadżerki HR Urszuli Cierzniewskiej i Tomasza Murawskiego, dyrektora hotelu. Kolacja graduacyjna  została przygotowana w całości przez młodych finalistów, od pomysłu po serwis.

„Inwestowanie w przyszłych hotelarzy, w tym pracowników kuchni, to jedna z naszych ważnych misji, tym bardziej cieszę się, że mogliśmy być częścią tak angażującego projektu” – podkreśla Tomasz Murawski.

Tegoroczny „Szef dla Młodych Talentów” był 2. edycją programu – pierwsza miała miejsce w 2024 w Krakowie. W październiku rusza kolejna krakowska edycja.