NA STOLE PO NIEMIECKU

Data publikacji: Autor:

michelin

Wyrafinowana niemiecka kuchnia? Tak, jak najbardziej. Czerwony Przewodnik po Niemczech 2010, wydany przez Michelina, udowadnia,że Niemcy cenią sobie smaki najwyższych lotów.

W Europie zajmują drugie miejsce po Francji pod względem ilości restauracji, wyróżnionych gwiazdkami. Prym wiodą Berlin i Hamburg. W każdej z tych metropolii istnieje jedenaście restauracji jednogwiazdkowych. Berlin zachowuje pozycję lidera dzięki jednej dwugwiazdkowej restauracji. Także Monachium potwierdza wysoki poziom kulinarny – smakosze mogą wybierać wśród dwóch dwugwiazdkowych i sześciu jednogwiazdkowych restauracji. Inspektorzy Michelin rekomendują 362 restauracje.

Zobacz również

Właścicielem serwisu jest firma R&S Media Sp. z o.o. 00-116 Warszawa ul.Świetokrzyska 36

x
Business Traveller Poland

Magazyn online dla podróżujących biznesmenów

Zapisz się na bezpłatny newsletter!

Bądź na bieżąco! Nasze wiadomości w Twojej poczcie.