World Golfers Poland Championship i Diners Trophy po pierwszej rundzie

Autor tekstu: , Data publikacji:

Jesteśmy już po pierwszym turnieju w ramach polskich eliminacji do krajowego, a potem światowego, finału World Golfers Championship 2010.Polscy golfiści walczą o finał po raz jedenasty.

Start polskiej edycji odbył się 24 kwietnia na polu TOYA pod Wrocławiem. Graczy przywitała wyjątkowo piękna pogoda i doskonale przygotowany do zawodów teren. Recepcja turniejowa szybko i sprawnie ogarnęła całość zmagań z przygotowaniami i rejestracją blisko 100 uczestników – wyjaśniając zasady turniejowe, ale także zapraszając do udziału w osobnej kwalifikacji do Diners Club Trophy, co zapewniało jedynie posiadanie karty kredytowej Diners Club International. Wszelkie formalności można było uzupełnić na miejscu włącznie z otrzymaniem karty kredytowej. Eliminacje ruszyły punktualnie o godzinie 9:00. Świetne warunki sprawiły, że gra była emocjonująca, choć nie zabrakło wpadek i zaliczania wody szczególnie na dołkach 14, 15 i 16.W efekcie pośród najlepszych znaleźli się Andrzej Dec, Sławomir Piński i Katarzyna Kaźmierczyk. Kolejny turniej już 8 maja w Rajszewie.

Dyskusja

Co myślisz o artykule?

Business Traveller

Dołącz do dyskusji

Zapisz się na nasz Newsletter

Bądź na bieżąco!
Nasze wiadomości w Twojej poczcie.