Łukasz Rakowski jest związany z Best Western Hotel Cristal od ponad 5 lat. Stanowisko szefa kuchni w Restaurant & Bar Cristal objął w czerwcu br. Pierwsze kroki w gastronomii stawiał pod okiem największych autorytetów polskiej branży restauracyjnej – Karola Okrasy oraz Wojciecha Modesta Amaro. W 2012 r. został nominowany w ogólnopolskim plebiscycie „Kucharz-Odkrycie Roku”. W swojej kuchni łączy przede wszystkim produkty tradycyjne i lokalne.
– Awansowanie Łukasza Rakowskiego na szefa kuchni to kolejny krok w kierunku umacniania pozycji najlepszej restauracji w Białymstoku, jaką od wielu lat zajmuje Restaurant & Bar Cristal. Jestem przekonany, że coraz więcej gości będzie doceniać jego niezwykłą umiejętność łączenia produktów i smaków. Zdobywając dla naszej restauracji tytuł „Grand Prix Fanów Nocy Restauracji 2015” Łukasz udowodnił, że serwowane przez niego dania trafiają w gusta najbardziej wymagających klientów – powiedział Sebastian Pruchniak, Dyrektor BEST WESTERN Hotel Cristal.
Czwarta edycja Nocy Restauracji odbyła się 29 maja br. w trzech miastach – Białymstoku, Gdańsku i Poznaniu. W sumie w wydarzeniu wzięło udział ok. 50 lokali, które na tę okazję przygotowały specjalne „Nocne Menu”. W konkursie oceniane były „Nocne Dania”, wytypowane przez każdą z restauracji. W głosowaniu wzięli udział zarówno goście, jak i fani wydarzenia na Facebooku.