Artur Grajber urodzony w Warszawie w 1969 roku, przygodę z gastronomią rozpoczął od szkoły na ul Poznańskiej, gdzie jako uczeń eksperymentalnej klasy miał praktyki w najlepszych warszawskich restauracjach lat osiemdziesiątych, nasiąkając miłością do zawodu i jego tradycji oraz poszanowaniem produktu.
W 1999 roku rozpoczął pracę w pierwszej Polsce restauracji z kuchnia grecką „Parnas” – w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu, już jako szef zmiany brał udział w ponownym otwieraniu Hotelu Bristol (1992).
W 1997 roku otwierał jako szef kuchni Restaurację 99 w Warszawie, która zdobyła tytuł restauracji roku w 1998. W roku 2000 pierwszy mini browar i restauracje Soma – również w Warszawie, by od roku 2002 związać się z siecią Starwood. W 2003 roku jako pierwszy szef kuchni – Polak – otwierał pięciogwiazdkowy sieciowy hotel Westin Warsaw, który otrzymał dwie pod rząd nagrody jako najlepszy hotel sieci Westin w Europie.
Od 2006 do 2016 roku był szefem kuchni w hotelu Sheraton w Warszawie, w którym zarządzał ponad 40-osobowym zespołem kuchennym w trzech restauracjach i jedną z największych w Polsce operacją bankietową zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną, organizując imprezy do 5500 osób. Od maja 2017 roku do Grudnia otwierał restaurację Genesis w Warszawie i na początku 2018 roku przez kilka miesięcy był naczelnym szefem Belvedere Gourmet Group.
Od lipca 2018 do sierpnia 2019 był szefem kuchni w Hotelu Newskanpol i restauracji Sublima w Koobrzegu.
Szczególne miejsce w jego życiorysie zawodowym mają wszelakiego rodzaju imprezy bankietowe – od kilku do kilku tysięcy osób, jedno- i kilkudniowe o różnych charakterze i randze. Osobiście miał okazję gotować dla wielu znanych polityków, członków rodzin królewskich i aktorów. „śród nich byli król Szwecji Karol XVI Gustaw, Król Norwegii Harald V, Dmitrij Miedwiediew, Donald Tusk czy Polscy prezydenci – Lech Wałęsa, Aleksander Kwaśniewski, Lech Kaczyński i Bronisław Komorowski.
W gotowaniu uwielbia wyzwania i połączenia smaków i technik z różnych stron a szczególna estymą obdarza kuchnię polską i rodzime regionalne produkty, którym nadaje nowoczesny smak i wygląd, szanując jednocześnie tradycje i właściwości produktu.