Hotel Wellness ProVita to czterogwiazdkowy obiekt oddalony tylko 70 m od szerokiej kołobrzeskiej plaży. Tu, z największą dbałością o szczegóły, stworzona została przestrzeń i atmosfera, która naturalnie wycisza. Tuż za oknem park nadmorski i przestronny ogród hotelowy, stanowiący przedłużenie nadmorskiego krajobrazu. A w środku nowoczesny skandynawski design, błogie ciepło z kominka, rozkoszny zapach eterycznych olejków i smaki kuchni, która uwodzi. Businessowy dress code tu nie obowiązuje. Tu króluje wellnessowa wygoda i swoboda. Wypoczywasz bez konferencji, spotkań biznesowych i night clubu. To jedna wielka strefa chillout.
Wszystko wydaje się być tutaj wyważone i starannie przemyślane. Prostota, minimum stonowanych kolorów, dodatki drewna i filcu, naturalne światło. Przytulne przestrzenie, które jednocześnie gwarantują intymność i swobodę. Wyciszone pokoje. Komfortowe i funkcjonalne. Ukryte telewizory. Brak reklam i innych niepotrzebnych bodźców sprzyja odprężeniu i skupieniu uwagi na tym, co ważne tu i teraz.
Aranżacja przestrzeni sprawia, że nawet przy pełnym obłożeniu hotelu nigdzie nie ma tłoku i wszystko płynnie przebiega, a zastosowane rozwiązania wywołują poczucie ładu i wewnętrznego spokoju. Spójność i harmonia jest charakterystyczna dla wszystkich wnętrz począwszy od lobby, przez recepcję, pokoje i restaurację, po strefę wellness&spa.
„Wellness” w nazwie zobowiązuje
Tutaj „wellness” w logo, to nie przejaw trendu, lecz starannie przemyślanej filozofii. To miejsce, gdzie kompleksowo możesz zadbać o siebie w bliskim kontakcie z naturą. W miejscu, gdzie kładzie się nacisk na filozofię wellness, masz poczucie, że czas płynie wolniej, a ty szybciej wypoczywasz i zyskujesz większy dystans do siebie i swojej codzienności. Wellness ma bliski związek z uważnością i niespieszną atmosferą. Taka jest też strefa spa w Hotelu Wellness ProVita. Saunowanie, joga i masaże w takiej atmosferze mają zwielokrotnione działanie.
Tutaj naturalne zabiegi manualne to podstawa. Starannie dopracowane, tak żeby przynosiły jak najlepsze efekty. Uważne dbanie o detale sprawia, że możesz tu doświadczyć na nowo znanych ci masaży. Godny uwagi jest mało popularny w Polsce ajurwedysjki masaż jogiczny. To połączenie różnych technik masaży ajurwedysjkich z uwzględnieniem naturalnych olejów, zmielonych ziół i elementów jogi. Głęboko odpręża i jednocześnie rewitalizuje, pielęgnując skórę i oczyszczając ciało z toksyn.
W menu spa znajdziesz także autorskie zabiegi marki kosmetycznej TEAM DR JOSEPH. Jej produkty stanowią doskonałą kombinację naturalnych składników roślinnych oraz odkryć najnowszej technologii. Ich delikatne aromaty przywołują w pamięci przyjemny zapach kwitnącej łąki. Dzięki tym biocertyfikowanym kosmetykom dbasz w przyjemny sposób nie tylko o piękno swojej skóry, ale także o zdrowie.
Najlepsze rezultaty gwarantuje połączenie zabiegów z ruchem i odpowiednim odżywianiem. Tutaj masz dostęp do hotelowej poradni dietetycznej. Skorzystać możesz ze smacznej i aromatycznej diety odchudzającej lub oczyszczającej. Dzięki poradom trenera personalnego i dietetyka możesz w znaczny sposób poprawić swoje samopoczucie. Zdiagnozować stan swojego zdrowia. Zadbać o kondycję, witalność i urodę.
Po zabiegach i aktywności fizycznej zrelaksujesz się w hotelowym kompleksie basenowym, podczas seansów w biosaunie, łaźni parowej czy też saunie fińskiej z widokiem na park nadmorski.
Kuchnia bez kompromisów
W Hotelu Wellness ProVita zadbasz o siebie także delektując się smakami śniadań, kolacji i dań a’la carte. W myśl filozofii wellness kucharze nie uznają drogi na skróty. Już na etapie tworzenia menu starannie wybierają wysokiej jakości produkty, z których komponują potrawy. Bardzo wiele z nich jest produkcji własnej. Tu piecze się kilka gatunków chleba, w tym bezglutenowy. Wypieka się też ciasta. Produkuje dżemy, smakowe oliwy i octy. Suszy i wędzi aromatyczne wędliny. Przygotowuje się pasztety mięsne i wegetariańskie. Nie zapomina się także o daniach dla wegan i alergików.
W restauracji a’la carte oprócz menu sezonowego, co tydzień możesz celebrować dania z menu weekendowego, i jak zawsze dobrać do niego wyselekcjonowane wina. W ofercie znajdziesz ponad 150 różnych propozycji, z czego ponad 100 serwowanych jest na kieliszki. Ogromna dbałość o szczegóły oraz kreatywność kucharzy doceniane są przez koneserów. Pewnie dlatego restauracja a’la carte ProVita w tym roku po raz trzeci nagrodzona została przez recenzentów żółtego przewodnika kulinarnego Gault&Millau. Po raz kolejny otrzymała dwie czapki.
W ciągu roku restauracja proponuje swoim gościom wyjątkowe wydarzenia kulinarne. Cyklicznie odbywają się tutaj tematyczne spotkania z winem. Prowadzą je znane osoby m.in. Mistrz Polski Sommelierów – Tomasz Kolecki. Degustacje wina odbywają się nie tylko w lobby przy kominku, ale także w hotelowym ogrodzie, na plaży a nawet na pełnym morzu, pod żaglami.
Dwa razy w roku organizowana jest tutaj unikalna kolacja ProVita & Przyjaciele. Tematyczna i za każdym razem niepowtarzalna. Do współpracy przy tworzeniu tego wydarzenia zapraszani są zaprzyjaźnieni kucharze. W ostatniej edycji menu było inspirowane smakami sadu i lasu. Termin V edycji kolacji ProVita & Przyjaciele przypada 20 kwietnia 2018. Żadnego smakosza dobrego jedzenia nie powinno tam zabraknąć.