Trufle dla każdego…

Autor tekstu: , Data publikacji:

Trufle, synonim luksusu trafiają na nasze stoły. Ceny pojedynczych okazów często „powalają”, jako dodatek do innych produktów stają się dostępne niezależnie od zasobności portfela.

Makaron Linguine al Tartufo – niedaleko Pizy, w toskańskiej miejscowości San Romano od 1860 roku działa rodzinna wytwórnia makaronów Morelli. Połączenie tradycji z modą na zdrowe odżywianie przyczyniło się do powstania linii past z zarodkami ziaren zbóż oraz ekskluzywnymi dodatkami smakowymi. Makaron Morelli Linguine z Truflami (Tuber Aestivum Witt.) najlepiej smakuje w najprostszej
formie wydobywającej aromat trufli – wystarczy dodać masło i posypać parmezanem. Cena: Linguine truflowe, 250 g/13,16 zł

Miód akacjowy z dodatkiem trufli (Tuber albidum Pico) z piemonckiej Inaudi ciekawie podkreśla smak klasycznych dań. Polecamy go także jako dodatek do serów. Cena miodu truflowego: 120 g/28,30 zł.

Wiecej na www.kuchnia-wloska.com.pl