Smak z gwiazdką
Wszyscy pasażerowie LOT Business Class na rejsach dalekodystansowych z Warszawy mają teraz możliwość delektowania się daniem głównym przygotowanym przez Bartosza Szymczaka, szefa kuchni restauracji Rozbrat 20, wyróżnionej prestiżową Gwiazdką Michelin, będącą Ambasadą Krug. „Smaki z Gwiazdką Michelin w LOT Business Class” to kolejna nowość w ofercie pokładowej z segmentu premium, odpowiadająca na oczekiwania najbardziej wymagających podróżnych.
Podniebna jakość
Z myślą o potrzebach pasażerów, PLL LOT konsekwentnie rozwijają swój produkt pokładowy, wyznaczając nowe standardy usług. Oferta wyboru z zakresu Business Class Fine Dining Menu, we współpracy z restauracjami z przewodnika Michelin, to nie tylko podnoszenie jakości podróży, ale także promowanie Polski jako miejsca wyjątkowych doświadczeń kulinarnych. Jako ambasador Polski na świecie, narodowy przewoźnik tworzy przestrzeń, w której smaki stają się elementem i wizytówką polskiej gościnności. Zamówienie na danie główne należy złożyć najpóźniej 24 godziny przed podróżą.
Kulinarny kunszt
Nowa oferta PLL LOT obejmuje starannie skomponowane dania główne, przygotowane w oparciu o najwyższe standardy sztuki kulinarnej. Pasażerowie mają możliwość wyboru jednego dania spośród czterech wykwintnych kompozycji: łosoś z krokietem, krewetką i papryką; beef bourguignon z warzywami i winem, zrazy cielęce z jabłkiem i lasagna z ricottą. Usługa realizowana jest we współpracy z Polską Organizacją Turystyczną – Partnerem Michelin Guide; lot.com.
Oferta dań autorstwa Bartosza Szymczaka, szefa kuchni restauracji Rozbrat 20 w Warszawie, obowiązuje do 31 stycznia 2026 roku.




