Czy konferencja zawsze musi wiązać się ze spożywaniem ogromnej ilości kawy, kalorycznych kanapek i ciasteczek? Wielu z nas narzeka, że biorąc udział w szkoleniach nie tylko powiększa wiedzę, ale również wagę. Sheraton znalazł na to sposób.
Sieć, wraz ze swoim partnerem, firmą Core Performance, która specjalizuje się w propagowaniu zdrowego trybu życia i odżywiania, stworzył propozycję zdrowych przerw kawowych.
Zdrowa kompozycja
W hotelach Sheraton można zamiast tradycyjnych croissantów, kanapek i ciastek delektować się w przerwie spotkania np. owocami leśnymi z chrupiącym musli z miętową gęstą śmietanką lub musami owocowymi i warzywnymi. Co więcej składniki tych przekąsek zostały połączone w ten sposób, aby pozytywnie wpływać na samopoczucie uczestników konferencji i dodawać im energii.
W kompozycji zdrowych składników Sheratonowi pomógł specjalista z Core Performance, firmy, która na świecie znana jest z przygotowywania do zawodów wielu znanych sportowców.
– Myślę, że przygotowane przez nas propozycje przekąsek zostaną dobrze przyjęte. Dbaliśmy o to, aby przede wszystkim dobrze smakowały, były zdrowe, ale również atrakcyjne dla oka. Proszę się nie obawiać, przerwy kawowe w Sheratonie wcale nie oznaczają diety. Wręcz przeciwnie, przekąski są zróżnicowane począwszy od lekkich owocowych babeczek, przez szaszłyki z owoców, na sorbetach kończąc – zapewnia Artur Grajber, szef kuchni warszawskiego Sheratona.
Wybierz opcję
Faktycznie menu jest bardzo zróżnicowane, a organizatorzy spotkań mają do wyboru trzy opcje: „Energetyzująca”, „Dopasowana do Ciebie” oraz „Na co masz ochotę?”
I tak przerwa „Energetyzująca” doda uczestnikom energii dzięki oryginalnym babeczkom np. z marchewką i ananasem, z cytrynową bezą czy czekoladowym z masłem orzechowym oraz szerokim wyborem musów owocowych i warzywnych.
„Dopasowana do Ciebie” kusi szerokim wyborem zdrowych ciastek np. cytrynowych z makiem, czy waniliowych, które urozmaicić można, a nawet trzeba owocami, orzechami, czy zdrowymi sosami, a do tego eliksiry odświeżające choćby z ananasem, imbirem i malinami.
Do przetestowania została nam już tylko propozycja „Na co masz ochotę”, która zachwyca nas orzeźwiającymi sorbetami, niskotłuszczowym mlekiem smakowym i świeżo pieczonymi kruchymi ciastkami.
Jak się dowiedzieliśmy do każdej z powyższych opcji szef kuchni poleca dodatki, którym trudno się oprzeć.
– Zdecydowanie zachęcam do spróbowania owocowych szaszłyków, są zdrowe ale też wyglądają niesamowicie apetycznie. Natomiast sosy, które do nich proponujemy sprawiają, że są istnymi rarytasami – zachwala Tomasz Leśniak, szef kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. I faktycznie wie co mówi, bo któż jest się w stanie oprzeć szaszłykom z ananasa doprawionym syropem winogronowym czy marynowanemu mango w syropie chili.
Więcej energii
Przerwy kawowe Sheraton są na pewno ciekawą propozycją i powiewem świeżości na rynku usług konkurencyjnych. W przyszłości sieć Sheraton Hotels & Resorts na świecie planuje powiększyć swoją ofertę o Sheraton Fit Meetings w trakcie których nie tylko serwowane będą pożywne dania, ale również wprowadzone krótkie przerwy na ćwiczenia fizyczne poprawiające koncentrację. Fachowcy będą również dzielić się poradami jak być bardziej energicznym i wydajnym. Śmiało można powiedzieć, że świat szkoleń i konferencji się zmienia.
Tradycyjnie dotąd pojmowana przerwa kawowa to w hotelach Sheraton zupełnie nowa wartość.