W łazience, wyposażonej w kosmetyki marki Cinq Mondes, szlafroki i pantofle, znajduje się wanna osłonięta szybą, co umożliwia też wzięcie prysznica, dwie umywalki i bidet.
Menu
Śniadania serwowane w Bristolu to przede wszystkim smak polskich wędlin, marynowanych i świeżych warzyw, nabiału, ryb, a także sosów i ciastek, z których słynie hotel.
Do restauracji Marconi warto wybrać się na kolację, żeby posmakować takich dań, jak: tatar z polskiej wołowiny, medalion foie gras w sosie mandarynkowym, kaczka pieczona z czerwoną kapustą i orzechami włoskimi, comber jagnięcy z marchewką, kotlet schabowy na puree z kiszonej kapusty, turbot smażony na maśle ziołowym, krewetki z pikantnymi pieczonymi ziemniakami, fettuccine z sosem z białej trufli i mięsem z królika. Do tego świetne zupy: pikantny krem z pieczonej papryki z mascarpone, krewetkowy bisque, czy kremowa zupa z selera z małżami i szafranową oliwą. Na deser: wybór serów z ciepłymi winogronami, czekoladowy fondant z sercem z sera gorgonzola czy aksamitny sernik z sosem czekoladowym.
Ocena
Hotel-ikona w nowej odsłonie. Wspomnienie Warszawy z czasów Belle Époque, połączone ze współczesnym komfortem. Stylowe, starannie odrestaurowane wnętrza, podkreślają wyjątkowy charakter tego niezwykłego miejsca. W Bristolu można zamieszkać, ale warto tu również zjeść wytworny obiad, kolację lub po prostu napić się wina w nowo otwartej winiarni.
ceny od 400 zł za pokój Classic