Z pasją do branży hotelarskiej Aidan Dempsey wnosi do warszawskiego Hotelu Bristol swoje ponad 20-letnie doświadczenie zdobywane w pracy z markami luksusowymi i butikowymi. Do Polski przyleciał z Dubaju, w którym również sprawował stanowisko Dyrektora Generalnego.
Aidan Dempsey pochodzi z Wicklow w Irlandii. Po ukończeniu Shannon College of Hotel Management, pracował we wszystkich głównych działach operacyjnych, koncentrując się na zapewnianiu jakości, satysfakcji gości oraz programach odsprzedaży. Kierował strategiami poszczególnych departamentów i był odpowiedzialny za kilka zmian projektowych i rebranding restauracji, a także nadzorował ogólne remonty hoteli.
– Związanie się z branżą hotelarską i turystyczną, a także praca z wieloma międzynarodowymi markami dały mi możliwość podróżowania po świecie i zdobycia ogromnej wiedzy w zakresie zrozumienia różnic kulturowych i podejścia do biznesu – mówi Aidan, podkreślając, jak ważny jest dla niego rozwój osobisty, networking oraz jasno wyznaczone cele osobiste.
W ciągu swojej długoletniej kariery miał okazję zarządzać wieloma prestiżowymi hotelami w Europie, USA i na Bliskim Wschodzie – pełnił między innymi stanowiska kierownicze w hotelu The Shelbourne w Dublinie czy The Ritz-Carlton w Dubaju.
– W każdym nowym miejscu koncentruję się na rozwoju swojego zespołu, dlatego uwielbiam pracować z ludźmi, którzy dążą do perfekcji w wymagającym środowisku. Ostatnie lata były okresem wielkich zmian w branży turystycznej, stawiającym przed nami ogromne wyzwania. Głęboko wierzę jednak, że akceptacja zmian generuje ducha przedsiębiorczości w zespole, co z kolei prowadzi do satysfakcjonujących wyników dla firmy, właścicieli i społeczności – dodaje Aidan.
Celebrujący w tym roku swoje 120-lecie, warszawski Hotel Bristol jest nie tylko jedną z najbardziej rozpoznawalnych ikon stolicy. Dopełnieniem legendy są kultowe bary i restauracje: Restauracja Marconi łącząca mistrzowską sztukę kulinarną z najwyższym standardem usługi, majestatyczny Bar Kolumnowy z ofertą luksusowych koktajli i ulubione miejsce warszawiaków – legendarna Café Bristol. – Chcę w duchu polskiej (i irlandzkiej) gościnności zaprosić lokalną społeczność do tej ikony Starego Miasta, tak aby każda wizyta w naszych progach zamieniła się w niezapominane doświadczenie – mówi.
– Patrząc z nadzieją w przyszłość, ogromnie cieszę się, że dołączam do zespołu Hotelu Bristol w tak ekscytującym czasie. Przed nami obchody 120.lecia hotelu, remont naszego wspaniałego lobby i wyczekiwane otwarcie nowego gin baru. Stoimy na straży tego imponującego dziedzictwa hotelowego i naszym obowiązkiem jest dbanie o tradycję, jednocześnie oferując naszym gościom niepowtarzalne, osobiste doświadczenie historii i luksusu – dodaje Aidan.