Patronat nad ofertą objęła Ambasada Meksyku.
W menu wykorzystano typowe dla tego regionu produkty – zwłaszcza sosy, do których składniki zostały sprowadzone z Meksyku. Karta obfituje w quesadille, nachosy, przyrządzone na wiele sposobów, ale również kusi oryginalną zupą meksykańską na wywarze jagnięcym
z warzywami, cieciorką i papryką guajillo. Znajdziemy tutaj też tampiquenę, czyli klasyczny meksykański stek z polędwicy wołowej, z ryżem, warzywami, zasmażanym puree z czarnej fasoli i pikantnym sosem pomidorowym z chili. A na deser np. zapiekany krem karmelowy z wanilią i cynamonem lub naleśniki cajetta z sosem z zagęszczonego mleka i orzechami włoskimi.
Uzupełnieniem jest festiwal enchilad, przygotowywanych na tortilli z żółtej oraz niebieskiej kukurydzy i podawanych ze słynnymi sosami, które na bazie produktów sprowadzonych z Meksyku są przygotowywane w restauracji SomePlace Else.
Więcej informacji na warszawa.someplace-else.pl