Specjalne menu „Dine and Rest” umożliwiające wcześniejsze zjedzenie posiłku ma zostać wprowadzone we wszystkich międzynarodowych rejsach realizowanych przez Delta Airlines. W pierwszej kolejności udogodnienie to będzie sukcesywnie wdrażane na krótkich trasach takich jak te ze wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych do Wielkiej Brytanii. W ten sposób przewoźnik chce oddać pasażerom jeszcze więcej czasu przeznaczonego na odpoczynek.
Usługa BusinessElite pozwoli pasażerom przede wszystkim na zamówienie zaraz po starcie lub w dowolnym momencie lotu jednego z czterech ciepłych dań ujętych w pokładowym menu. Jest to znaczna zmiana względem dotychczasowych zasad wydawania posiłków kiedy to obiad serwowany był o konkretnej porze, a wcześniej podróżni mogli zamawiać jedynie zimne dania. Z oferty przewoźnika znikną również uznawane przez klientów Delta Airlines gorące przekąski orzechowe. Zostaną one zastąpione przez pakowane przekąski smakoszy. Póki co nie wiadomo jednak czym przekąski gorące różnią się od pakowanych.
Ponadto w ramach rewolucji gastronomicznej w Delta Airlines personel samolotu zostanie wyposażony w wózki barowe, z których będzie można zakupić wino, napoje czy przekąski. – Zmiana w menu na pokładach naszych samolotów spowodowana jest przede wszystkim prośbami klientów o urozmaicenie karty dań. Z kolei wprowadzenie wózków barowych ma na celu maksymalizację komfortu podróży naszych pasażerów. Rozwiązanie to pozwoli uniknąć ciągłego krążenia stewardes pomiędzy kuchnią, a klientami co zakłócało wypoczynek podróżnych – powiedziała rzecznika Delta Airlines.