W ramach wprowadzanych zmian w ofercie cateringowej dostępnej na pokładzie samolotów skandynawski przewoźnik poza zmianą elementów menu zapowiedział także podniesienie standardu, w jakim posiłki są serwowane. Pasażerowie podróżujący w klasach biznes oraz na rejsach długodystansowych poza wprowadzeniem dodatkowej przystawki oraz zwiększeniem karty o kilka nowych głównych dań mogą liczyć również na nowe obrusy i porcelanowe naczynia, w których serwowane będą posiłki. Zgodnie z zapewnieniami przewoźnika nowe menu i standardy obsługi usatysfakcjonują nawet najbardziej wymagających klientów.
– Jedzenie i napoje są bardzo ważnym elementem podróży dla naszych klientów. Podczas opracowywania nowej koncepcji cateringowej dołożyliśmy szczególnych starań wykorzystując informacje zwrotne od pasażerów. Myślę, że nasza zmodyfikowana usługa pozwoli poczuć się naszym podróżnym tak jak w tradycyjnej, naziemnej restauracji-powiedział Gustaf Oholm, menedżer rozwiązań pokładowych w SAS.
Najnowsze udogodnienia są już dostępne w ofercie przewoźnika na długodystansowych trasach ze Skandynawii do Nowego Jorku, Waszyngtonu, Chicago, San Francisco, Houston, Pekinu, Szanghaju i Tokio. Dodatkowo we wrześniu br. linie zapowiedziały uruchomienie nowej transkontynentalnej trasy ze Sztokholmu do Hong Kongu.