Zupa szlachecka z gęsich żołądków z boczniakiem doprawiona majerankiem i gałką muszkatołową – to prawdziwy przysmak. Jest przygotowywana na bulionie drobiowym i delikatnie zaprawiana mąką. Wyrazisty smak podkreślają użyte przyprawy. Trzecia propozycja to pierogi z duszonymi gęsimi żołądkami, kapustą i grzybami leśnymi w okrasie ze złocistej cebuli – z połączenia tych składników powstaje niezwykle aromatyczna potrawa. Zasmażona na złoto cebula dodatkowo wzbogaca
i pogłębia smak serwowanego dania. Ucztę dopełnia naturalny nieklarowany sok tłoczony z jabłek lub z jabłek w połączeniu z innymi owocami, dostarczany do restauracji z lokalnego gospodarstwa sadowniczego.Szczególnie dobry na chłodne dni jest poncz jabłkowy na ciepło przygotowany na bazie soku jabłkowego z cynamonem, goździkami, plastrem pomarańczy i sokiem z cytryny.