ZAPLECZE BIZNESOWE
Osiem sal konferencyjnych z pełnym wyposażeniem, z możliwością łącznego przyjęcia ponad 550 osób – oto oferta Golden Tulip. Największa z nich ma powierzchnię 232 m2 i powstaje z dwóch niezależnych sal Tulip 1 oraz Tulip 2. Atutem każdej z sal jest dostęp dziennego światła.
RESTAURACJE I BARY
Restauracja Branche, mieszcząca się na parterze i ciekawie urządzona, serwuje śniadania już od godziny 6:30. Po południu i wieczorem można tam zjeść dania z karty – z czystym sumieniem polecić mogę śledzia po polsku jako przystawkę, krem borowikowy, a także grillowany stek z wołowej polędwicy z kozim serem, faszerowanymi papryczkami i plackiem ziemniaczanym. Usytuowany w lobby Bar & Lounge oferuje kontynentalne śniadania a wieczorem spory wybór drinków, akurat na mniej formalne spotkanie.
RELAKS
Do dyspozycji gości oddano saunę oraz odnowioną salę fitness. Mieszkańcy hotelu otwierają pomieszczenia swoimi kartami magnetycznymi.
OCENA
Doskonała lokalizacja w sercu stolicy, dobra kuchnia – hotel, podczas Euro2012, gościć będzie europejskich dziennikarz. Lepszej rekomendacji nie trzeba.
KONTAKT
Golden Tulip Warsaw Centre; Towarowa 2, 00-811 Warszawa; Tel.: 22 5827500; http://www.goldentulipwarsawcentre.com/
CENA
Rezerwowany przez stronę hotelu pokój, pod koniec października, kosztował 200 złotych.