Restauracja
Na uznanie zasługują restauracje w obu ośrodkach, które trzy razy dziennie przygotowują dla gości specjalne potrawy. Naliczyłam około 250 potraw wegetariańskich. Na wcześniejsze zamówienie, według indywidualnych preferencji oraz na zlecenie lekarza, kuchnia może przygotować dania wg osobistej diety. Przed każdą potrawą znajdują się tabliczki z informacją na temat dań i dla kogo (jaka dosza) są przeznaczone. Szczególnie polecam ryż cytrynowy i marchewkowy, zupy: kukurydzianą i ryżową z imbirem, cheeran thoran (czerwony szpinak z orzechem kokosowym), chlebek Paratha i pszenną dosę, warzywa na parze oraz soki: buraczano-ananasowy i z granatu. Zalecane jest też picie herbalwater, czyli wywaru z ziół, który chłodzi i oczyszcza organizm.
Ocena
Rajskie sanatorium. Bogata i niezwykła oferta zabiegów w klinikach Ajurwedy. Jedyna okazja oczyszczenia organizmu i zmiany nawyków żywieniowych. Doskonała oferta potraw wegetariańskich. Całkowity relaks, wyciszenie. Profesjonalna 24-godzinna obsługa.
Zdobyte nagrody
● Kerala State award 2010-2011 Najlepszy ośrodek Ajurwedy w Kerali
Informacje i rezerwacje w Polsce
Danuta Trzaskowska – GSA Soma Group, tel. (+48) 516 095 055, dha@indhana.com
Cena
14 dni pobytu z pakietem zdrowotnym od 1470 euro. Atrakcyjne oferty sezonowe.