Kuchnia indyjska zaliczana jest – obok chińskiej i tajskiej – do najlepszych orientalnych kuchnii świata. Swój oryginalny charakter zawdzięcza przenikaniu się wpływów kuchni Azji oraz Bliskiego Wschodu, wierzeniom religijnym oraz niezliczonej ilości orientalnych przypraw, nadających niepowtarzalny smak i kolor potrawom sprawiając, że trudno o nich zapomnieć.
Na kulinarnej mapie Warszawy znajdziemy kilka naprawdę dobrych restauracji indyjskich, z których jedna- Bombay Masala- zlokalizowana w biznesowym sercu Warszawy na stałe wpisała się na listę ulubionych miejsc, odwiedzanych przez mieszkańców Warszawy.
Co zatem sprawia, że Restauracja Bombaj Masala jest miejscem niezwykłym, cieszącym się wyjątkową popularnością? Niewątpliwie podstawowe znaczenie mają serwowane tu potrawy, charakteryzujące się bogatą paletą smaków rozmaitych mięs, ryb i owoców morza, różnorodnych warzyw czy hinduskiego sera Paneer, odpowiednio doprawionych świeżymi, orientalnymi przyprawami.
Wszystkie dania przygotowywane są przez doświadczonych hinduskich kucharzy, wyszkolonych w najlepszych bombajskich restauracjach. W bogatym menu znajdziemy całe bogactwo kulinarne współczesnych Indii. Serwowane są nie tylko regionalne potrawy z tytularnego Bombaju ,ale również bardzo pikantne, wegetariańskie dania rodem z południowych Indii czy też specjały Indii północnych, ze szczególnym uwzględnieniem baraniny, soczewicy oraz chlebków naan wypiekanych w piecu Tandoor.
Warte podkreślenia jest również, że restauracja mieści się w centrum Warszawy, w otoczeniu ekskluzywnych hoteli i nowoczesnych biurowców. W eleganckim, przestronnym i klimatycznym lokalu nadającym się zarówno na biznesowy lunch, jak również na nastrojową kolację przy kieliszku dobrego wina profesjonalna obsługa doradzi Gościom w wyborze odpowiednich dań.
Zatem przepis na sukces i dobre samopoczucie Gościa to opisana Masala czyli mieszanka wyśmienitej kuchni z odpowiednim otoczeniem i ludźmi zakochanymi w Indiach i ich kulturze.
Zapraszamy Wszystkich do skosztowania tej Masali i odwiedzin Restauracji Bombaj Masala.