Marriott Hotel Sisli to pięciogwiazdkowy hotel składający się z 259 apartamentów na 34 piętrach. Budynek zlokalizowany jest w europejskiej części miasta pomiędzy dzielnicami biznesowymi Levent i Taksim. Poza luksusowymi apartamentami do dyspozycji gości oddano udogodnienia takie jak lądowisko dla helikopterów mieszczące się na dachu budynku, centrum odnowy biologicznej, siłownia, gabinety spa, kryty basen, kort tenisowy, a także łaźnie turecką, saunę i łaźnie parową.
Poza usługami stworzonymi z myślą o komforcie i możliwościach relaksu amerykańska spółka stworzyła również atrakcyjną ofertę gastronomiczną. Goście zatrzymujący się w Marriott Hotel Sisli mają możliwość skorzystania z trzech różnych opcji kulinarnych. Restauracja Dish Room Restaurant oferuje dania kuchni śródziemnomorskiej serwowane gościom na przestronnym tarasie lub w ekskluzywnym loungu połączonym z barem. Ponadto w skład oferty gastronomicznej hotelu wchodzą Terrace Bar i Great Room Lounge and My Bar zlokalizowane wewnątrz budynku w dużych przeszklonych salach oferujące bardziej rozbudowaną kartę dań.
-W ciągu ostatnich kilku lat obserwujemy w Turcji dynamiczny wzrost popytu na usługi hotelarskie. Turcja jest obecnie jednym z państw, w którym stale inwestujemy. Aktualnie w kraju tym znajdują się hotele sześciu spośród wszystkich jedenastu marek wchodzących w skład grupy Marriott International. Marriott Hotel Sisli w Istambule w związku z zastosowaniem nieużywanych dotąd technologii i wzornictwa stanowi nowy standard dla naszej marki – powiedziała Amy McPherson, prezes i dyrektor zarządzający Marriott International w Europie.