Nowy szef kuchni w Hotelu Bristol

Autor tekstu: , Data publikacji:

W Warszawie pojawił się nowy zdolny kucharz. Carlos Teixeira objął stanowisko szefa kuchni hotelu Bristol, w którym odpowiada za rozwój konceptu restauracji, barów, kawiarni i nowej oferty bankietowej. Międzynarodowe doświadczenie zdobywał w pięciogwiazdkowych hotelach i ich restauracjach.

Wśród jego wyróżnień znajdują się gwiazdki Rosette (2AA) i nagroda za kreację londyńskiej Afternoon Tea. Carlos Teixeira urodził się w Portugalii w rodzinie z tradycjami kulinarnymi. Karierę w gastronomii rozpoczął już w wieku 17 lat, podejmując pracę w takich hotelach, jak Sheraton, Le Meridien i słynny Ritz w Lizbonie.

– Kreowanie smaków dla miejsca silnie zakorzenionego w świadomości ludzi to dla mnie nie tylko wyróżnienie, lecz także ogromne wyzwanie – twierdzi Teixeira. – Mam świadomość, że Bristol jest ważny dla warszawiaków i że moje działania będą obserwowane. Zrozumienie dziedzictwa kulinarnego tego miejsca sprawiło, że motywacja stała się jeszcze większa.

Carlos Teixeira Hotel Bristol danie