W warszawskim studiu kulinarnym „SmArt Studio” w samym centrum miasta, odbyły się warsztaty kulinarne dla przedstawicieli mediów z całej Polski. Podczas spotkania goście mieli okazje pod okiem Jonathana Phanga przygotować najlepsze specjały kuchni karaibskiej. Poczas spotkania, uczestnicy nauczyli się przyrządzać karaibskiego kurczaka palau oraz chleb i pudding maślany wg. Jonathana Phanga. Całym warsztatom towarzyszyła luźna atmosfera, a doznania kulianarne podczas wspólnego posiłku przerosły oczekiwania samych uczestników.
– Jestem zaszczycony, że mogłem wraz z polskimi mediami przygotować potrawy, które są dla mnie nie tylko wspaniałą podróżą po smakach, ale również wspomnieniem moich rodzinnych stron. Otwartość i poczucie humoru, które towarzyszły nam podczas warsztatów na zawsze pozostaną w mojej pamięci –wspomina Jonathan Phang.
Jonathan Phang od 25 lat odnosi sukcesy w świecie mody i rozrywki. Był także uczestnikiem licznych, cenionych przez krytyków programów telewizyjnych. Swoją karierę rozpoczął jako agent modelek (pracował między innymi z Jerry Hall, Naomi Campbell, Tyrą Banks, Live Tyler, Christy Turlington i Jodie Kidd). Wciąż pracuje z niektórymi modelkami, a jego intuicja, wiedza i doświadczenie w branży sprawiają, iż jest jednym z najbardziej poważanych ekspertów świata mody.
Najnowszy projekt Jonathana Phanga, program „Karaibska uczta Jonathana Phanga”
to gastronomiczna podróż po Karaibach, od Barbados do Tobago, Trinidadu do Jamajki i od St. Lucia do Grenady, w trakcie której widzowie zobaczą mieszankę europejskich, azjatyckich oraz afrykańskich wpływów tworzących kuchnię Karaibów. W każdym z dziesięciu odcinków Jonathan ukaże oryginalność kuchni i tradycji każdej z wysp oraz pokaże bogactwo lokalnych składników i najpiękniejsze plenery na Karaibach.
Program emitowany na Travel Channel od kwietnia br. cieszy się dużym zainteresowaniem.
Karaibską ucztę Jonathana Phanga można oglądać przez cały lipiec, w każdy wtorek o godz. 20:30 i sobotę o godz. 19:30.