Tried & Tested: Pure Sky Club w Warszawie

Autor tekstu: , Data publikacji:

PureSky to elitarny klub, który powstał 1,5 roku temu i do tej pory skupia około 1000 osób z różnych kręgów zawodowych. Klub mieści się na 22 piętrze wieżowca Skylight, w samym centrum Warszawy, tuż obok Złotych Tarasów, Dworca Centralnego, hotelu Intercontinental i Pałacu Kultury.

Osoba, która zostaje członkiem klubu (a nie każdemu jest dany ten przywilej) otrzymuje kartę klubową Pure Sky Club i zasila ją dowolną kwotą tzw. pre-paid. Ta imienna karta upoważnia do zniżek na usługi oferowane przez klub. Można korzystać ze wspaniale wyposażonych salek konferencyjnych, zjeść posiłek w klubowej restauracji, poczytać w kąciku prasowym lub skorzystać z usługi concierge (pomoc w rezerwacjach sal konferencyjnych, biletów lotniczych, do kina i teatru, wsparcie przy pracach administracyjnych).

Dużą popularnością cieszą się też w Pure Sky Club seanse relaksacyjne na fotelach masujących, znajdujących się w specjalnych pomieszczeniach przeznaczonych do odpoczynku, relaks w saunie, a także masaże w klubowym spa. W koszt karty wliczone są śniadania kontynentalne, happy hours, zaproszenia na różne ekskluzywne imprezy, eventy. To tylko niektóre propozycje, bo klub cały czas pracuje nad urozmaiceniem oferty.

Rozkład dnia w Pure Sky Club

W Pure Sky Club można spędzić cały dzień. Jest czynny od godz. 6.30 do 23. Od godz. 6.30 do 11 klub oferuje bufetowe śniadania dla klubowiczów i ich gości, wliczone w cenę karty klubowej. W menu znajdziemy mussli, krojone owoce, jogurt, sery, wędliny, ciasteczka oraz kawę i herbatę. Dla bardziej wymagających kuchnia przygotowuje ciepłe dania na zamówienie.

Przeczytaj wywiad z Jamesem Belfourem, założycielem sieci Pure Sky Club

Od 11 do 15 działa bar sałatkowy. Do wyboru są 2–3 rodzaje sałatek warzywnych, pomidory, ogórki, kukurydza, anchois, kapary. Można też zamówić danie z aktualnej karty menu, która jest zmieniana co 3 miesiące. Szef Kuchni w Pure Sky Club Paweł Michałowski poleca grillowane steki argentyńskie z warzywami, musem szpinakowym i frytkami w cenie od 119 zł – najlepsze w Warszawie, comber z królika nadziewany wędzonymi śliwkami, au Crepinette z sosem z musztardy francuskiej na musie z selera za 63 zł lub pieczony comber z irlandzkiej jagnięciny w ziołowej panierce za 81 zł.

Od godz. 17 do 19 w ramach oferty „Happy Hours” klub zaprasza na degustację win oraz zimne przekąski

Restauracja i bar w Pure Sky Club

Restauracja Pure Sky Club może pomieścić ok. 90 osób. To najwyżej położone miejsce w Warszawie, tętni życiem od wczesnych godzin porannych. Przy kawie lub podczas lunchu można załatwić więcej spraw służbowych niż w biurze, a także (jak mówią klubowicze) dzięki nieformalnej atmosferze łatwiej podjąć właściwe decyzje biznesowe. W restauracji można zamówić dania „a la carte” lub skorzystać z zestawu na dany dzień.

Na końcu sali restauracyjnej mieści się nowoczesny bar, zaprojektowany przez Martę Srokę i Agatę Kopyc-Obrzanwską. To znakomite miejsce na eventy i pokazy oraz na spotkania towarzyskie połączone z degustacją wspaniałych drinków.


Pure Sky Club

Warszawa, .

Dyskusja

Co myślisz o artykule?

Business Traveller

Dołącz do dyskusji