Sylwestrowe Zakopane

Autor tekstu: , Data publikacji:

Jeśli spędzać Boże Narodzenie poza domem, to tylko w Zakopanem – tę prawdę znają i potwierdzają wszyscy, którzy choć raz w okresie świąteczno-noworocznym do Zakopanego przyjechali.

Niezapomniane przeżycia i prawdziwie świąteczna atmosfera – gwarantowane.

Takiej scenerii, jak w stolicy polskich Tatr, nie ma w tym szczególnym czasie nigdzie. Na zawsze w pamięci zostają pokryte śniegiem góry, górale w saniach, gwarne Krupówki ozdobione wspaniałymi iluminacjami i rozgwieżdżone niebo, które nigdzie nie jest tak piękne i tak bliskie jak tutaj. Gdzieś za tymi obrazami kryje się to, co naprawdę kreuje ducha świąt w Zakopanem, czyli podhalańskie tradycje, unikalna kuchnia, prawdziwie świąteczny nastrój.

Warto przyjechać do Zakopanego i odkryć dla siebie święta na nowo: iść na Pasterkę z góralami, posłuchać kolęd, wziąć udział w kuligu zakończonym ogniskiem. Warto poczuć klimat świąt, jakiego nie ma nigdzie indziej.

Warto też rozsmakować się w świętach. Szefowie kuchni renomowanych zakopiańskich hoteli: Litwora i Czarnego Potoku szykują na tę okazję specjalne menu, w którym tradycyjna i wykwintna kuchnia harmonijnie się uzupełniają. Hotele Grupy Trip przygotowały na tę okazję specjalne pakiety, łączące pobyty świąteczne z sylwestrowymi.

Dla tych, którzy nie mogą pojechać do Zakopanego, Grupa Trip przygotowała specjalną propozycję zlokalizowaną w hotelu Ossa – zaledwie 60 km od Warszawy. W gościnnych wnętrzach hotelu królować będą ciepłe, przyjazne dekoracje a szef kuchni ma już pomysł na urozmaicone, świąteczne menu. Pod tym względem Ossa jest wyjątkowa, korzysta z bogactwa kuchni mazowieckiej, z wieloletnich doświadczeń wyśmienitych kucharzy i cukierników a ponadto pełnymi garściami czerpie z tradycji podhalańskiej.

Część klimatu Zakopanego na pewno uda się przenieść do Ossy podczas najbliższego Bożego Narodzenia. Za to w Sylwestra panować tam będzie zupełnie inny nastrój: w Nowy Rok goście hotelu wejdą w rytmie tańców latynoamerykańskich. „Sylwester w gorących rytmach” w hotelu Ossa to mgnienie gorącego lata w samym środku zimy. Gorąca samba opanuje naturalnie również kuchnię hotelu. Propozycja kulinarna Ossy na czas sylwestrowo-noworoczny to prawdziwa gratka dla smakoszy.

Z kolei animatorzy klubu dla najmłodszych „Ossa kids” czekają już niecierpliwie na spotkanie ze swoimi młodymi przyjaciółmi. Jak zwykle przygotowali moc atrakcji dla dzieci, które razem z rodzicami przyjadą w tym czasie do Ossy. Nikt nie będzie się nudzić w sylwestrową noc.

A na cały Nowy Rok szefowie kuchni hoteli Grupy Trip przygotowali specjalną niespodziankę dla klientów i przyjaciół Grupy, już niebawem znajdziecie ją w swoich skrzynkach pocztowych.

Dyskusja

Co myślisz o artykule?

Business Traveller

Dołącz do dyskusji

Zapisz się na nasz Newsletter

Bądź na bieżąco!
Nasze wiadomości w Twojej poczcie.