– Wszystkie gatunki z karty Grands Vins Mercure można również zamawiać na kieliszki. Dzięki temu, korzystając z rad Enchansons, goście hoteli Mercure mogą cieszyć się przyjemnością wyboru, porównywania i poznawania bogactwa smaków kolekcji Grands Vins Mercure – przekonuje Paweł Anders F&B Corporate.
Na nową kartę Grands Vins Mercure składa się doskonale skomponowana lista cenionych gatunków francuskich, hiszpańskich i włoskich, a także bogaty wybór chilijskich, argentyńskich, australijskich i nowozelandzkich win Nowego Świata.
Na szczególną uwagę w tym zestawieniu zasługują francuskie „Chateau La Cardonne Cru Bourgeois Superieur – 2005” oraz „La Closerie de Camensac – 2nd Wine of Chateau Camensac GCC – 2007”, które w procesie selekcji uzyskały najwyższe noty.
Wyjątkową pozycję w tegorocznej kolekcji Grnads Vins Mercure zajmują wina BIO, po raz pierwszy dostępne w Polsce a pochodzące z ekologicznych winnic, w których uprawa winnej latorośli odbywa się wyłącznie metodami naturalnymi, bez użycia chemicznych środków ochrony. Mowa tu o francuskim „Visan – 2010” apelacji Cotes du Rhone Villages oraz chilijskim „Hacienda Araucano Carmenere”.
– Dzięki Grands Vins Mercure 2011/2012 nadchodzący sezon zapowiada się nietuzinkowo. Nowa kolekcja zagości w barach i restauracjach polskich hoteli marki Mercure już na przełomie października i listopada – mówi Anna Krupa Cristescu, Mercure&Orbis Hotels Brand Manager.