Mariusz Jeznach ma ponad dwudziestoletnie doświadczenie w pracy w gastronomii w 5-gwiazdkowych hotelach i ekskluzywnych restauracjach. Inspiracje kulinarne czerpie pracując z kucharzami z całego świata, ale jego ulubiona kuchnia to tradycyjna polska. Jego pasją – poza kuchnią – jest też motoryzacja i informatyka.
Na stanowisku Szefa Kuchni InterContinental Warszawa zarządza grupą ponad 50 kucharzy i jest odpowiedzialny za całość pracy kuchni, przygotowywanie menu oraz nadzór nad kosztami . Nowy Szef będzie nadzorował prace wszystkich kuchni restauracji hotelowych: DownTown oraz Platter a także baru +OneBar i kawiarni Wedel, oraz kuchni bankietowej i cateringowej.
InterContinental Warszawa należy do największej sieci hotelowej na świecie- InterContinental Hotels Group. Hotel położony jest w samym sercu Warszawy, naprzeciwko Pałacu Kultury i Nauki, kilka kroków od centrum biznesowego i handlowego oraz od Starego Miasta. Wszystko to sprawia, że jest on idealnym miejscem zarówno dla podróżujących służbowo jak i prywatnie.