Miejsce szanujące historię
Misją właścicieli Dworu Sanna było stworzenie miejsca szanującego historię, a jednocześnie z nowoczesnym stosunkiem do otaczającej go natury. Dwór Sanna wyróżnia się na mapie Polski wyjątkowym podejściem do ekologii, a także dbałością o otaczający go naturalny ekosystem.
Tworzyć wspierając naturę
„Tworzymy wspierając naturę, a nie ją wyniszczając” – oto motto osób, które kreują to miejsce. Cała farma zajmuje ponad pięćdziesiąt hektarów ziemi, na które składają się dzikie tereny lasów, łąki, pastwiska dla zwierząt, osiem hektarów winnicy, ogrody warzywne, folwark oraz wyjątkowe miejsce, jakim jest sam hotel Dwór Sanna.
Symbioza przyrody i człowieka
Wszystkie te elementy działają ze sobą symbiotycznie, tworząc ostoję spokoju dla ludzi i zwierząt. Łączą się tu siły fauny, flory i człowieka – nie tylko wspierając się, ale także wywierając na siebie wzajemnie pozytywny wpływ. Winnica Dworu Sanna jest uprawiana w sposób całkowicie biodynamiczny – zwierzęta żyją swobodnie na jej terenie, używane są tylko i wyłącznie naturalne stymulatory do uprawy roślin. Właściciele walczą o jakość gleb stosując rolnictwo regeneracyjne, a wszystkie prace pielęgnacyjne wykonywane są przy pomocy ludzkich rąk. W winnicy przeważają szczepy białych odmian hybrydowych, z których tworzone są wina spokojne, pét-naty oraz wina musujące. Wina z Dworu Sanna nie są filtrowane. Można je określić jako w pełni naturalne, posiadają również certyfikat ekologiczny.
Kuchnia autorska
Kuchnia i autorskie menu hotelowej restauracji odzwierciedlają kolejną misję właścicieli, jaką jest – samowystarczalność, przywiązanie do natury i ekologii oraz dbałość o to, aby na stoły, przy których zasiadają goście trafiały produkty najwyższej jakości. Dlatego też większość składników dań znajdujących się w menu bazuje na plonach i produktach z okolicznych terenów i własnej farmy.
Dwór Sanna to miejsce powstałe z miłości do natury i zwierząt. Tworzymy eksperyment ekologiczny jakiego nie było, żeby stworzyć jakość produktów, o jakiej marzycie.