Na śniadanie, w formie bufetu stewardesy oferowały m.in. wędliny, sery, muesli, sałatki ze świeżych owoców, pieczywo, dżemy, ciasto. Po 12–godzinnym rejsie, o 18.00 czasu lokalnego wylądowaliśmy w Singapurze. Wstałam z fotela nie tylko wyspana, ale wręcz wypoczęta.
Singapur–Zurich–Warszawa
Z lotniska Changi, wystartowaliśmy o 23.35. Tuż po osiągnięciu wysokości przelotowej, stewardesy podały późną kolację – kurczaka lub lazanię oraz sałatę z dresingiem. Do tego wino czerwone lub białe, soki, herbatę lub kawę. Układ siedzeń w kabinie klasy ekonomicznej: 2x4x2. Lot trwał 13 godzin. Zajęłam miejsce w rzędzie 25 – przy przejściu. Trudno porównywać fotel SWISS klasy biznes do fotela w klasie ekonomicznej, który wprawdzie odchylał się nieco do tyłu, ale o komforcie podróży trudno mówić w takiej sytuacji.
Przed zgaszeniem świateł w kabinie każdy z pasażerów otrzymał butelkę wody, czekoladkę, koc i słuchawki. Rano stewardesy podały śniadanie – omlet, jogurt, pieczywo, masło, dżem, herbatę, kawę. O 6.10 wylądowaliśmy w Zurichu, a ja już o 7.10 wsiadłam do samolotu do Warszawy. Przemiłe stewardesy zaproponowały mi kolejne śniadanie, ale wypiłam tylko kawę i zjadłam jeszcze jedną pyszną szwajcarską czekoladkę. Po niespełna 2 godzinach lotu wylądowaliśmy na warszawskim Okęciu.
Ocena
Bardzo dobre połączenie, a do tego punktualne, niczym w szwajcarskim zegarku. Krótki czas oczekiwania na każdy kolejny rejs – co przy trasach dalekiego zasięgu ma dla podróżnych ogromne znaczenie. Zdecydowanie polecam klasę biznes, która ma dobrą cenę za standard, który oferuje. Naprawdę warto! Fotele z funkcją masażu i wyrafinowany catering wyróżniają tego przewoźnika spośród innych oferujących podróże z Europy do Azji.
cena
Cena standardowa w Klasie Ekonomicznej – 3029 zł;
Cena standardowa w Klasie Biznes – 10 969 zł